DOBERMANN SOM BRUGSHUND

1

2

3

4

5

En Dobermann skal ikke trænes på samme måde som f.eks. en hyrdehund/schæferhund.
Hver race har deres forcer, og skal naturligvis trænes derefter, for at opnå størst muligt resultat indenfor sporten.

Kigger man på hvad der gav Dobermann sin arv som arbejdshund, finder man ud af hvorfor Dobermann er anderledes.
Hvis man starter med og se på de racer der egentlig ligger i vores Dobermann, ser man blandt andet i vid udstrækning en selektiv avl af Mastiff, jagt og Terrier grupper.

Ved at forstå de genetiske aner og kvaliteter af hver, finder man ud af hvorfor en Dobermann’s opfattelse af stimuli, er anderledes end f.eks Hyrde/Schæfer hunde.

Analyserer man deres evner kan man læse at Mastiffen er avlet til og bevogte, arbejde uafhængigt af mennesket, de er meget territoriale, og har ikke behov for socialisering.

De har stærke aggressive tendenser, deres bid er kortvarigt og eksplosivt.

Terrieren har en høj byttedrift, den har medfødt kampevne, er frygtløs, kæmper for sit bytte uden og tage hensyn til konsekvensen og er som Mastiffen vant til og arbejde uden indflydelse af mennesker.

Dobermann har sin smidighed og hastighed efter Greyhounden IGP (IPO) sporten i dag, er baseret på byttedrift, social adfærd, lydighed og dybe rolige greb i forsvarsdelen.

Træningen af vores Dobermann er vigtig, taget i betragtning af de racer der ligger i anerne.
Spor og lydighedstræning bør være af positiv karakter for at opnå de bedst mulige resultater med sin Dobermann. Da ingen af de grupper der bidrog til og producere vores race har samme sociale tendenser til og lade sig føre af en hundefører som f.eks Hyrdehunden har.

En Dobermann er en fantastisk hund og arbejde med, den er klog og meget lærenem, dog kan den være stædig og indimellem vil den gerne gå sin egne veje, men har man forståelse for hvilken træning ens Dobermann skal have, får man stor glæde og mange sjove oplevelser.

Vores Dobermann er lige så egnet i IGP (IPO) sporten som hyrde/schæferhunde, det kræver den rigtige træning, erfaren hundefører og ikke mindst en figurant der kan arbejde med en Dobermann og forstå dens behov.

En Dobermann er en topatlet, er man ikke til brugshundesoprt, så findes der andre alternative træningsformer som vil kunne stimulere din Dobermanns muskler og intelligens på en for alle sjov og udfordrende måde.
Som feks agility, dogparkour, rally lydighed, nosework eller weightpull.

Læs mere om Dobermann og brugshundetræning på Dansk Dobermann Klub’s hjemmeside.

TRYK HER

Lokation Jylland
Kontakter
Karna Wærum
medejer
Karina Bak-Larsen

Lokation Jylland
Kontakter
Karna Wærum
medejer
Karina Bak-Larsen

Kontakt os

1 + 3 =